10 Obiective turistice din lume inainte si dupa Coronavirus

de Travel Hunters
0 comentariu

Raspandirea noului Coronavirus (COVID-19) a facut ravagii si in sectorul turismului. Din ce in ce mai multe tari isi inchid granitele iar toata aceasta stare de tensiune a golit pana si cele mai cunoscute obiective turistice din lume. Iata cum arata 10 din cele mai populare obiective turistice inainte si dupa Coronavirus.

Orasul interzis din Beijing

Orasul Interzis al Chinei din Beijing, era vizitat in fiecare an de aproximativ 7 milioane de turisti, insa acum acest complex de peste 720.000 de m² se afla inchis.

Credits: Mark Schiefelbein/AP 

Venetia

Italia este a 2-a tara cea mai afectata de Coronavirus, iar aceasta pandemie a lovit nordul Italiei in plin sezon al Carnavalului de la Venetia, eveniment ce anual atragea aproximativ 3 milioane de turisti. Anul acesta Carnavalul a fost inchis cu cateva zile inainte, iar de atunci si pana in acest moment oamenii se afla in carantina.

Credits: Medina/AFP, Jarino47/iStock

Mecca, Arabia Saudita

Cel mai important si vizitat sit religios Islamic, Moscheea Al-Haram din Mecca, a fost inchis pentru sterilizari si acum redeschis rezidentilor, insa ramane inchis pentru pelerini si pentru turisti.
Arabia Saudita a inregistrat deja peste 238 de cazuri de Coronavirus, si-a inchis vamile tereste si a suspendat orice zbor international pentru urmatoarele 2 saptamani.

Credits: Ganoo Essa/Reuters,  Abdel Ghani Bashir/AFP

Times Square, New York

Pana si “Orasul care nu doarme niciodata” pare rapus in acest moment de Coronavirus. Times Square si strazile din jur in mod normal sunt in permanenta aglomerate, indiferent de ora, insa in acest moment sunt aproape pustii.
New York a inregistrat pana in acest moment, 1300 cazuri de Coronavirus.

Credits: Reuters, Richard BURGER/Flickr

Fantana di Trevi, Roma

Orasul Etern arata dezolant de cand s-a instaurat starea de carantina, iar asta se vede cel mai bine cand te uiti la cele mai importante obiective turistice din Roma. Altadata neincapatoare indiferent de ora, acum pustii, cum este si cazul Fantanii di Trevi, iar daca poza facuta in timpul carantinei nu este suficient de graitoare, poti vedea Fantana di Trevi live de pe camera de monitorizare de aici.

Credits: GETTY, Max Rossi, Reuters 

Templul Sensō-ji , Tokyo

Templul budist Sensō-ji, cel mai vechi templu din Tokyo, care anual era vizitat de aproximativ 30 de milioane de turisti, acum este aproape pustiu.

Cu toate ca Japonia a inregistrat peste 899 de cazuri de Coronaviru pana in acest moment, oficialitatile inca nu au amanat Jocurile Olipice din acest an de a Tokyo insa exista discutii ca acestea sa se desfasoare fara spectatori.

Credits: Charly Triballeau/AFP/Getty Images

Angkor Wat, Cambogia

Templul hindus Angkor Wat, simbolul Cambogiei ce apare inclusiv pe steagul national, atragea anual aproximativ 3 milioane de vizitatori, insa in acest moment pare pustiu, cu toate acestea Cambogia a inregistrat pana acum 35 cazuri de Coronavirus, iar un pacient a fost deja externat.

Credits: Tang Chhin Sothy/AFP

Columna lui Nelson, Londra

Piata Trafalgar aflata in centrul capitalei, unde se afla si Columna lui Nelson, era una din cele mai aglomerate piete din Londra, acum insa pare parasita. In UK pana in acest moment s-au inregistrat 2644 de cazuri de Coronavirus, iar guvernul are in plan sa izoleze persoanele in varsta, timp de 4 luni.

Credits: Jeremy Selwyn

Muzeul Luvru, Paris

Franta se afla in top 5 tari europene afectate de Coronavirus, depasind numarul de 9054 de cazuri. Dat fiind faptul ca numarul cazurilor de infectare cu noul COVID-19 se afla in continua crestere, din acest weekend, Muzeul Luvru, Castelul Versailles si Turnul Eiffel au fost inchise.

Credits: Jerome Gilles/NurPhoto, Miguel Medina/AFP/Getty Images  

 

Bazilica Sfantul Petru, Vatican

Pe fondul crizei din Italia si Piata si Bazilica Sfantul Petru au fost închise temporar pentru turisti. Anul acesta Pastele Catolic va avea loc pe 12 Aprilie, dar Vaticanul a anuntat deja ca toate celebrarile liturgice din Saptamana Pastelui vor avea loc fara credinciosi in Piata Sf. Petru.

Credits: Tiziana Fabi/AFP, Stefano Rellandini/Reuters 

 

Scrie un comentariu

Acest site web foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta. Vom presupune ca sunteti de acord cu asta, dar puteti renunta daca doriti. Accept Citeste mai mult